Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
RENAULT TWINGOÁr: 1.790.000 Ft -
OPEL ASTRA GÁr: 1.199.000 Ft -
FORD MONDEOÁr: 499.000 Ft -
NISSAN JUKEÁr: 6.790.000 Ft -
CITROEN C4Ár: 1.649.000 Ft -
FORD S-MAXÁr: 1.200.000 Ft -
FIAT SEICENTOÁr: 320.000 Ft -
CHEVROLET LACETTIÁr: 799.000 Ft -
VOLKSWAGEN POLO IVÁr: 950.000 Ft -
SEAT LEONÁr: 1.699.000 Ft -
AUDI A6Ár: 4.299.000 Ft -
OPEL ZAFIRA BÁr: 1.690.000 Ft