Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
FORD FUSIONÁr: 1.190.000 Ft -
BMW 118Ár: 3.790.000 Ft -
AUDI A8Ár: 3.888.000 Ft -
KIA SORENTOÁr: 2.190.000 Ft -
SUZUKI WAGON R+Ár: 799.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSATÁr: 1.790.000 Ft -
VOLVO XC60Ár: 4.490.000 Ft -
SUZUKI IGNISÁr: 999.000 Ft -
BMW 318Ár: 3.650.000 Ft -
PEUGEOT 201Ár: 2.350.000 Ft -
DAEWOO MATIZÁr: 499.000 Ft -
MERCEDES-BENZ E 350Ár: 4.200.000 Ft